ΕΜΕΙΣ


Τον Οκτώβριο του 2012, μια βιβλιοθηκονόμος (Ιωάννου Περσεφόνη) και ένας τεχνικός Η/Υ (Τσαλούχας Πέτρος) ξεκινούν μια προσπάθεια.. να ενημερώνουν όλους τους λάτρες των βιβλίων, των μουσείων, των τεχνών και γενικότερα του πολιτισμού, αρχικά υπό τη μορφή blog και έπειτα μέσα από το facebook!
Κάπως έτσι ξεκινάμε να μοιραζόμαστε εικόνες που μας ταξίδεψαν, γνώσεις σχετικά με βιβλιοθήκες και μουσεία που μας εντυπωσίασαν, να συζητάμε για παράξενες έρευνες που συναντήσαμε, πιο συγκεκριμένα, δημιουργήσαμε μια μικρή κοινωνία που προσφέρει και λαμβάνει αγάπη για ένα αντικείμενο.. το βιβλίο!
Τον Απρίλιο του 2013 δημιουργήσαμε τη ιστοσελίδα μας, προσπαθώντας να απευθυνόμαστε σε ένα πιο ευρύ κοινό και μέσα από αυτήν στοχεύουμε ο εκάστοτε επισκέπτης μας να μεταφέρεται σε έναν κόσμο διαφορετικό, όπου τα βιβλία και η τέχνη έχουν τον πρώτο λόγο! Ο επισκέπτες μπορεί να ενημερωθεί για θέματα πολιτισμού κυρίως για τον νομό Μαγνησίας(εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια κλπ), να γνωρίσει βιβλία όχι μόνο όπως τα προβάλουν οι εκδοτικοί οίκοι αλλά κυρίως μέσα από τα μάτια των αναγνωστών που μας γράφουν τη δική τους κριτική, και τέλος να ενημερωθούν για μουσεία, βιβλιοθήκες, ακόμα και για ανθρώπους που αξίζει να γνωρίζουμε!
Σε μια προσπάθεια το About books.. να έρθει πιο κοντά στους φίλους του οργάνωσε και την 1η Γιορτή Βιβλίου στις Αφέτες Πηλίου, σε συνεργασία, φυσικά, με το βιβλιοπωλείο Ήλιος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Αφετών! Αφορμή ήταν η συνομιλία με μια κάτοικο του χωριού όπου επισήμανε ότι για να προμηθευτεί βιβλία ζητάει από κάποιον να την πάει στην κοντινότερη δανειστική βιβλιοθήκη που βρίσκεται 15 περίπου χιλιόμετρα μακριά (Μηλιές) ή στο Βόλο για να προμηθευτεί τα βιβλία όλου του χρόνου!  Μότο μας: «Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στα βιβλία, τα βιβλία ΟΦΕΙΛΟΥΝ να πάνε στους ανθρώπους!»
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Τσαλούχα Πέτρο, τον τεχνικό Η/Υ που κατάφερε να δώσει μορφή σε αυτό που ονειρεύτηκα.. το About Books!


Ιωάννου Περσεφόνη

βιβλιοθηκονόμος  • Share: