Σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Βόλο!

By About Books - 8:52 μ.μ.

Με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω να γίνονται διάφορα σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργική γραφή αλλά και την διασκευή λογοτεχνικού κειμένου σε σενάριο ή θεατρικό! Ανέκαθεν με ενδιέφερε αυτός ο χώρος αλλά δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι παραδίδονται μαθήματα, και μάλιστα στο Βόλο! Σας παρουσιάζω λοιπόν δύο σεμινάρια που βρήκα σε περίπτωση που σας διαφέρει και εσάς!







  • Διασκευή Λογοτεχνικού Κειμένου σε θεατρικό / Σενάριο
Μετά από δύο πολύ επιτυχημένα σεμινάρια σεναριογραφίας στο Βόλο, η συγγραφέας - σεναριογράφος Γεωργία Χιόνη διοργανώνει σεμινάριο με θέμα "Διασκευή Λογοτεχνικού Κειμένου σε θεατρικό / Σενάριο", το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου! Σκοπός του σεμιναρίου θα αποτελέσει η προσέγγιση, εντοπισμός και ανάλυση αφηγηματικών μεθοδολογικών εργαλείων που συμβάλλουν στην κατανόηση των μηχανισμών μεταφοράς και διασκευής και στον εντοπισμό όλων αυτών των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα κατά τη μεταφορά αυτή, πχ. σκηνογραφία (θεατρικό), λήψη (κινηματογραφικό). Στα πλαίσια αυτού θα αναλυθούν  και θα συζητηθούν θέματα όπως:
  1. Μελέτη βασικών στοιχείων αφηγηματικού λόγου
  2. Τεχνική της μελέτης και της κατάτμησης
  3. Προσέγγιση από διάφορες σχολές
  4. Μελέτη συγκεκριμένων διασκευών και ανάλυση
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο τρίωρα, δηλαδή Παρασκευή 4/10 18:30-21:00 και Σάββατο 5/10 10:30-13:00 και το κόστος της συμμετοχής είναι 20 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη "Χάρτα" (Σκενδεράνη 16ΑΒ) και στο τηλ 6977800499
Πληροφορίες: 6977800499 (Ανέστης Κώστας), σελίδα στο facebooks: «Σεμιναριο: Διασκευή λογοτεχνικού κειμένου σε θεατρικό-σενάριο»


  • Εργαστήρι δημιουργικής γραφής
Η μη κερδοσκοπική Εταιρία "Διοτίμα και Μούσες", ανακοινώνει και φέτος την έναρξη λειτουργίας τμημάτων δημιουργικής γραφής για ενήλικες στην πόλη του Βόλου. Στο τιμόνι ο φιλόλογος - συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασταλάξουν σε ένα προσωπικό ύφος που τους ταιριάζει, αφού όμως θα έχουν δοκιμαστεί σε διαφορετικά είδη λόγου!Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν επίσης γνωριμία με συγγραφείς, εικονογράφους, ζωγράφους και μουσικούς με στόχο το πάντρεμα όλων των τεχνών!
 Οι συναντήσεις θα διεξάγωνται στον φιλόξενο χώρο του Όπερα Καφέ (Όγλ 1). 
Διάρκεια προγράμματος από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6973694826 και 6974168584. 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια