Εγκαίνια Μουσείου στον Αλμυρό!

By About Books - 1:16 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια εγκαινιάζεται στην Ευξεινούπολη σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου και ώρα 20:00, το Μουσείο της «Αύρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου». 
Όπως επισημαίνει σε σημείωμά του ο δήμαρχος Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκος, «η Αναστασία Τσούτσου, κόρη της Αύρας Παπαδοπούλου, αφήνει με τη διαθήκη της, στο Δήμο Αλμυρού, το σπίτι της και γίνεται Μουσείο, που φέρει το όνομα της μητέρας της, με σκοπό να διασωθεί και διαδοθεί το συγγραφικό έργο της μητέρας της και δικό της. Να γίνει Πνευματικό Κέντρο. Έτσι η Ευξεινούπολη και ο Δήμος Αλμυρού αποκτούν έναν ξεχωριστό χώρο πολιτισμού».
Σύμφωνα με το δήμαρχο, «ο Δήμος Αλμυρού, σεβόμενος απόλυτα το πνεύμα της διαθήκης και επιθυμώντας την πληρέστερη ικανοποίηση του σκοπού της διαθέτιδος, προέβη σε συγκεκριμένες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπου ήταν απαραίτητο, ώστε να είναι λειτουργικός και στην ανάδειξη ενός χώρου με ταυτότητα και ιστορία. 
Σ΄ αυτό το σπίτι στεγάζεται η ιστορία της Ευξεινούπολης, όπως την αποθανάτισε η αξέχαστη Αύρα και η απαράμιλλη καλλιτεχνική δημιουργία της Αναστασίας. Αυτό όμως που έχει εξέχουσα σημασία είναι η ηθική διάσταση της ενέργειας της Αναστασίας, που αντικατοπτρίζει τη στάση ζωής μιας γυναίκας που με μεγαλοψυχία και αγάπη προσέφερε στους συντοπίτες της, ό,τι πιο ιερό για εκείνη, την πνευματική της κληρονομιά». 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια