13 μέρη για να διαβάσεις βιβλία..

      Τα βιβλία είναι τόσο μικρά τόσο πρακτικά που μπορούμε να τα διαβάσουμε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο παράξενα μέρη.. Όσο παράξενο κι αν είναι, τα βιβλία είναι τόσο πρακτικά, τόσο βολικά που μπορούν να μας κρατήσουν συντροφιά παντού. Να μερικά μέρη που πιθανότατα σου έχουν κρατήσει και εσένα συντροφιά:

 1. Στο κρεβάτι ή στον καναπέ του σπιτιού,  το πιο συνηθισμένο μέρος διαβάσματος, όπου κάποιος μπορεί να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει πριν τον ύπνο, χουχουλιασμένος και να στριφογυρνάει στα παπλωματάκια του. 
 2. Στο γραφείο, ένα τόσο άβολο αλλά και ταυτόχρονα βολικό μέρος. Άβολο γιατί κινδυνεύεις να σε πάρει πολύ γρήγορα ο ύπνος ειδικά μετά από το πολύωρο διάβασμα του σχολείου, και βολικό γιατί μπορείς να απλώσεις όλα τα μικρά πραγματάκια (σελιδοδείκτες, μολυβάκια) από εδώ κι από εκεί και να παίζεις μαζί τους,  όταν το μυαλό κουράζεται. 
 3. Στο πάτωμα, ο πιο ανορθόδοξος τρόπος διαβάσματος, ειδικά αν σε πιέζει η μητέρα σου να φέρεσαι όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας σου.
 4. Σε καφετέρια, αν δεν έχει κάποιος παρέα και τυχαίνει να συνειδητοποιείς ότι το βιβλίο που τυγχάνει να έχεις μαζί σου είναι ένας πραγματικός φίλος που σου στέκεται σε μια άβολη στιγμή.
 5. Σε σπίτι φίλου, αν ο φίλος είναι βαρετός ή έχει τόσο ενδιαφέρον βιβλία που δεν μπορείς να ασχοληθείς μαζί του.
 6. Σε βιβλιοθήκες, για πιο ειδικευμένο διάβασμα ή για αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ησυχία.
 7. Μπροστά σε τζάκι, για τους ρομαντικούς, με μια κουβερτούλα στα πόδια για να νιώσεις ότι είσαι σαν τα ζευγαράκια που βλέπεις στην τηλεόραση, άσχετα αν έχεις σκάσει από την ζέστη.
 8. Σε αεροπλάνο, για να ενημερωθείς σχετικά με την χώρα που πρόκειται να επισκεφτείς.
 9. Σε μια αιώρα στην αυλή, για τους χαλαρούς,τους ονειροπόλους και φυσικά για αυτούς που δεν ζαλίζονται.
 10. Στο πάρκο, μέχρι να κουραστεί το παιδί να κάνει πέρα δώθε κούνια.
 11. Στη σκηνή, περιμένοντας τα κουνούπια να βαρεθούν και να φύγουν.
 12. Στη θάλασσα, μέχρι να κάνεις το μαύρισμα που επιθυμείς. 
 13. Στο τρένο, μέχρι να περάσουν οι ατελείωτες ώρες ωσότου φτάσεις επιτέλους στον προορισμό σου

Αναλογίσου πόσες φορές και σε πόσα μέρη σου έχει κρατήσει συντροφιά το δικό σου αγαπημένο βιβλίο;