Ένα παιδί - ένα όνειρο - μια βιβλιοθήκη

By About Books - 8:04 μ.μ.

        Ένα βιβλίο και συγκεκριμένα  ένα παραμύθι ήταν η αφορμή..   Η Σαββίνα Έλληνα, μαθήτρια Δημοτικού, με αφορμή το παραμύθι, "Δρακοπαραμύθι" της Αγγελικής Βαρελλά,  ξεκινά μια σειρά προσπαθειών για την ανέγερση της πρώτης βιβλιοθήκης της Καλύμνου. Συνομιλεί ολομόναχη,  με δασκάλους, δημάρχους, βουλευτές μέχρι και με Καλύμνιους του εξωτερικού με οικονομική επιφάνεια, και το μόνο που ζητάει είναι τη βοήθειά τους, για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα...
      Αφού πέρνει την έγκριση από τους αρμόδιους και της παραχωρούν ένα χώρο του Δημαρχείου για να στεγαστεί η βιβλιοθήκη της, δημιουργεί μια ιστοσελίδα στο facebook, όπου άτομα από όλο τον κόσμο στέλνουν συνεχώς καινούρια και μεταχειρισμένα βιβλία για να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη που με τόσο κόπο κατάφερε να δημιουργήσει. Σήμερα, η βιβλιοθήκη είναι έτοιμη να δεχτεί στην αγκαλιά της τα παιδιά του νησιού, έχοντας  στην διάθεσή τους περίπου 3.000 βιβλία που κουβαλάνε την αγάπη, τη στήριξη, τα όνειρα και την ελπίδα όλου του κόσμου..
        Το δικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα.. Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά θα καταφέρουν να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που έφτιαξαν οι μεγάλοι.. Τι πρέπει να κάνουμε; να έχουμε μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μας τα λόγια της μικρής Σαββίνας..
 '' Άπό τους ανθρώπους λείπει η θέληση και όχι η δύναμη.. ένα παιδί μπορεί αν θέλει να αλλάξει όλο τον κόσμο! "


 Χρήσιμα link:

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια