Υποτροφία

      Το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας ανακοίνωσε μια Υποτροφία για το Πρόγραμμα Θερινής Πρακτικής Άσκησης. Πρόκειται για μια επιτυχημένη συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ)

  Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Harvard και άλλων αμερικανικών πανεπιστημίων καθώς και φοιτητές/τριες ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 
        Πραγματοποιείται στο Ναύπλιον στις 26 Μαΐου – 28 Ιουνίου 2013. Ύστερα από μια εβδομάδα «προσανατολισμού» (δηλαδή, εισαγωγικών εντατικών σεμιναρίων), οι ασκούμενοι ξεκινούν την πρακτική τους εργαζόμενοι σε πολιτιστικούς φορείς από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή κυρίως τις πρωινές ώρες, τα δε απογεύματα παρακολουθούν ομιλίες και σεμινάρια. Επίσης συμμετέχουν σε συζητήσεις και σε διάφορες εκπαιδευτικές-πολιτιστικές και εθελοντικές δράσεις. Βεβαίως έχουν και ελεύθερο χρόνο.
      Ο φοιτητής/τρια θα εργάζεται μαζί με αμερικανό συνάδελφό του/της στη Βιβλιοθήκη «Ανθός» (πολιτιστικό συγκρότημα «Φουγάρο»), με την οποία συνεργάζεται το ΚΕΣ εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, θα συμμετέχει σε εκδρομές και στις προαναφερθείσες δραστηριότητες μαζί με όλους τους ασκούμενους. Εφόσον ολοκληρώσει επιτυχώς το Θερινό Πρόγραμμα, μαζί με τους υπόλοιπους έλληνες φοιτητές/τριες θα επισκεφθεί τις Η.Π.Α. (Ουάσιγκτον και Βοστώνη) το φθινόπωρο του 2013. Στις δύο αυτές πόλεις θα έχει την ευκαιρία συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες στο Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον καθώς και στο Harvard, όπου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πρακτικής του άσκησης στους συνεργάτες καθηγητές του προγράμματος.
     Τα έξοδα συμμετοχής στο πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της διαμονής, του εκπαιδευτικού ταξιδιού στις Η.Π.Α. και μέρους των καθημερινών εξόδων) καλύπτονται από το ΚΕΣ.

      Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων είναι 1 Φεβρουαρίου 2013! 
Χρήσιμα link: