Ένα βιβλιοπωλείο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

By About Books - 9:49 π.μ.

      
     Στην καρδιά του Παρισιού, στο Καρτιέ Λατέν κοντά στο Σηκουάνα, θα εντυπωσιαστείτε από το βιβλιοπωλείο Shakespeare and Company, ένας θησαυρός  για τους Παριζιάνους αλλά και τους Άγγλους αναγνώστες και συγγραφείς. Το βιβλιοπωλείο παραθέτει στη διάθεση του κοινού μια μεγάλη συλλογή από αγγλικά βιβλία, το προσωπικό μιλά άριστα την Αγγλική γλώσσα ώστε να μπορούν κάλλιστα να εξυπηρετήσουν .
     Το ασυνήθιστο σε αυτό το βιβλιοπωλείο είναι πως όταν δημιουργήθηκε το 1913 από τον George Whitman, πρόσφερε τροφή και στέγη σε αδέκαρους  συγγραφείς, όπως τον Τζέιμς Τζόις και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Αυτός είναι ο λόγος που το κατάστημα είναι γεμάτο με κρεβάτια, που πάνω από 50.000 άτομα έχουν κοιμηθεί ή ξεκουραστεί πάνω τους. Δεν ήταν απλά ένας ξενώνας για τους άστεγους  συγγραφείς αλλά ένας χώρος που τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο σημαντικά τους έργα! 
         Μέσα από την ιστορία της Syliva Whitman, κόρη του ιδρυτή του βιβλιοπωλείου Shakespeare and Company, συνειδητοποιούμε πως τα βιβλιοπωλεία δεν είναι απλά μαγαζιά που πουλάνε κάποια βιβλία,  είναι  χώροι όπου το δημιουργικό πνεύμα αφήνεται ελεύθερο να καλπάσει, μακριά από τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους, έξω από το μαγαζί! Είναι "ιεροί" χώροι όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί και να δημιουργήσει ελεύθερα, γαλήνια!


   

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια