BookCrossing - Παγκόσμια Βιβλιοθήκη

By About Books - 9:45 π.μ.



       Τι είναι το BookCrossing; Είναι μια Παγκόσμια Βιβλιοθήκη, είναι ένας έξυπνος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, είναι η πρακτική του να δίνεις σε ένα βιβλίο μια μοναδική ταυτότητα ώστε, καθώς το βιβλίο περνάει από αναγνώστη σε αναγνώστη , να μπορεί να παρακολουθηθεί και με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τους αναγνώστες του. Ο μοναδικός τους σκοπός είναι να ενώσουν τους ανθρώπους μέσω των βιβλίων.
      Ποιά είναι η διαδικασία; Διαλέγεις  το βιβλίο που θέλεις να μοιραστείς, βάζεις μια ετικέτα με έναν μοναδικό BookCrossing αριθμό. Αυτός ο αριθμός BCID επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του βιβλίου να το παρακολουθεί όπου και να πάει. Έπειτα το μοιράζεις, είτε το χαρίζεις σε κάποιον γνωστό σου ή σε κάποιον άγνωστο είτε το απελευθερώνεις έξω. Ο δεύτερος τρόπος είναι και ο πιο συχνός, σε αυτό το είδος μοιράσματος αφήνεις το βιβλίο σε ένα παγκάκι μια καλοκαιρινή μέρα, σε ένα σταθμό τρένου ή στο τραπέζι της αγαπημένης σου καφετέρια ή οπουδήποτε αλλού όπου πιθανόν να πιαστεί από έναν άλλο χαρούμενο αναγνώστη. Το τελευταίο στάδιο είναι η παρακολούθηση, παρακολουθείς την πορεία του βιβλίου σου, ποιος το έχει, που το έχει και τα σχόλια σχετικά με το βιβλίο. 
     Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα το έκανε ο Ron Hornbaker με τη βοήθεια της συζύγου, Kaori, και τους συνιδρυτές Bruce & Heather Pedersen. Ο ιστότοπος άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στις 21 Απριλίου 2001, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.561.138 BookCrossers και 9.470.642 βιβλία που ταξιδεύουν σε 132 χώρες.
     Τι περιμένεις; Γίνε δωρεάν μέλος και εσύ και δες το αγαπημένο σου βιβλίο να δίνει την ίδια χαρά που δίνει σε εσένα και σε άλλους συνανθρώπους σου!

Χρήσιμο link:








  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια