« Γιώργος Σεφέρης – Ίβο Άντριτς: δύο νομπελίστες, δύο διπλωμάτες »

By About Books - 11:06 π.μ.


  Το 1961 ο Σέρβος συγγραφέας Ίβο Άντριτς (1892-1975) τιμάται με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Δύο χρόνια αργότερα με την ίδια τιμή αναγνωρίζεται το έργο του Έλληνα Γιώργου Σεφέρη. Νομπελίστες και οι δύο, και οι δύο διπλωμάτες. Μια πορεία παράλληλη.
    Έτσι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την  Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στις 19.00 στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, την εκδήλωση με θέμα: « Γιώργος Σεφέρης – Ίβο Άντριτς: δύο νομπελίστες, δύο διπλωμάτες », με ομιλητές διακεκριμένους συγγραφείς, μεταφραστές και διπλωμάτες.
     Για τον Γιώργο Σεφέρη μιλάνε, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Θεόδωρος Δασκαρόλης, ενώ για τον Ίβο Άντριτς μιλάνε, ο Ντράγκαν Ζουπανιέβατς, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα και η Τάτιανα Κοριτσάνατς, επιμελήτρια Έκθεσης για τον Άντριτς. Αποσπάσματα από έργα των δύο λογοτεχνών θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
    Παράλληλα θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση για τον Ίβο Άντριτς και έκθεση βιβλίων του Γιώργου Σεφέρη από τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον Γιώργο Σεφέρη «Εποχές και συγγραφείς», παραγωγής 1999.

Χρήσιμα link:

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια