36η Γιορτή Βιβλίου

By About Books - 5:47 μ.μ.

Προχτές έκλεισε η 36η Γιορτή Βιβλίου που έλαβε χώρα στο Πεδίον του Άρεως και εντυπωσίασε όσους κατάφεραν
να την επισκεφτούν! Η Γιορτή του Βιβλίου διήρκεσε από τις 24 Μαΐου έως 9 Ιουνίου. Τη γιορτή διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
   Το About books.. παραβρέθηκε και κυριολεκτικά μαγεύτηκε από ολόκληρη τη διοργάνωση. Ήταν μια πραγματική γιορτή για τους λάτρες του βιβλίου. Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε μια μεγάλη έκταση  με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδος, 114 για την ακρίβεια, και ο καθένας να έχει δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες βιβλία! Δίνοντάς σου την ευκαιρία να δεις, να διαβάσεις, να μυρίσεις, να περιεργαστείς, βιβλία παιδικά, μυθιστορήματα, θρησκευτικού περιεχομένου, επαναστατικά, ιστορικά, μελέτες, ποιήματα, ρομαντικά, ότι βάζει ο νους σου! Εμείς όντας συγκρατημένοι, καθώς μας πίεζε ο χρόνος, φύγαμε μόνο με 4 βιβλία ανά χείρας! Καταπληκτική  διοργάνωση, οι εκπρόσωποι των εκδοτικών οίκων πρόθυμοι να μας απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση μας και να μας κατευθύνουν για να βρούμε τα ιδανικά βιβλία για τα γούστα μας!
  Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να σας πούμε για το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χάρισε ένα βιβλίο, σώσε μια βιβλιοθήκη!», στόχος είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης της νήσου Φολέγανδρος  και των γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού! Ευτυχώς όπως και τις πτοηγούμενες χρονιές οι φίλοι του βιβλίου συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια για άλλη μια φορά!
    Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική γιατί ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης, συνέχισαν να φέρνουν βιβλία, αποδεικνύοντας ότι το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν το 2012, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 17.968 βιβλία στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα!
    Για όσους δεν πρόλαβαν, να τους ενημερώσουμε ότι το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου, περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα! Του χρόνου, λοιπόν, ραντεβού στην 37η Γιορτή Βιβλίου!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια