Ο «Κένταυρος» δηλώνει παρών!

Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η χώρα μας ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ο Κένταυρος» δηλώνει παρών και διοργανώνει όπως κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την ψυχαγωγία των κατοίκων του -μονίμων και εποχιακών του- όπως και των επισκεπτών του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου. 


Οι εκδηλώσεις είναι:
Στις 5-11 Αυγούστου: Φεστιβάλ «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». Ένα 7ήμερο αφηγήσεων που φέτος θα περιλαμβάνει:
-Συμμετοχή δύο ξένων αφηγητών από Νορβηγία και Αυστρία.

-Αφηγήσεις βίων Αγίων με τίτλο «Συναξάρια σαν παραμύθια».
-Αφηγήσεις για του μικρούς φίλους μας.
-Ειδικά αφιερώματα όπως για τα 110 χρόνια παρουσίας του «Μουτζούρη» στα χωριά μας, θερινό σχολείο παραμυθιών, τιμητικές βραδιές, εργαστήρια αφηγήσεων κλπ.
-Παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις όπως κεραμικών, φωτογραφίας, κατασκευών- ζωγραφικής, έκθεση παραμυθιακού βιβλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την «Πήλιον όρος» και το Μουσείο Ελιάς και λαδιού. Για το πλήρες πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει σύντομα λεπτομερής αφίσα.

Στις 16 Αυγούστου: 7μμ στο προσκηνητάρι του Αγίου Σταματίου ο καθιερωμένος εσπερινός στη μνήμη του Αγιωργίτη νεομάρτυρα.

Στις 17 Αυγούστου στις 10μμ στο πολυχώρο «Ράχη» συνάντηση χορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων με ζωντανή μουσική. Θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα από το Γαρέφι Μακεδονίας, «Τερψιχώρη» από το Βόλο και το συγκρότημα του Συλλόγου μας. Η βραδιά Θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους.

Ο «Κένταυρος» προγραμματίζει και κάποιες άλλες εκδηλώσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σε σύντομο διάστημα.