"Ρωμαϊκό Σεμινάριο"

By About Books - 7:45 μ.μ.



  Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών διοργανώνει μια σειρά διαλέξεων, εργαστηρίων ειδικού ενδιαφέροντος και άλλων εκδηλώσεων με την οποία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και συχνότερη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αρχαιολόγων, ιστορικών, επιγραφολόγων και άλλων ειδικών επιστημόνων, που ασχολούνται συστηματικά με τη μελέτη διαφόρων πτυχών του συγκεκριμένου γνωστικού πεδίου.
     Αφορμή του σεμιναρίου είναι το έντονο ενδιαφέρον για τις ρωμαϊκές σπουδές στην Ελλάδα και ειδικότερα για οτιδήποτε σχετίζεται με το ρωμαϊκό παρελθόν στον ελλαδικό χώρο.
  Αντικείμενο του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων, συνθετικών μελετών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τον πολιτισμό του ηπειρωτικού και νησιωτικού ελλαδικού χώρου στις διάφορες εκφάνσεις του κατά τη σταδιακή ενσωμάτωση και ένταξή του στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. 
      Οι ομιλίες θα διαρκέσουν από 8 Νοεμβρίου έως 30 Μαΐου 2013 και ο χώρος διεξαγωγής θα διαφέρει κάθε φορά.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!

Χρήσιμο link:

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια