Ένας δάσκαλος έμπνευση για όλους μας!

By About Books - 11:21 μ.μ.

      
      Ένας δάσκαλος δημοτικού αποτελεί παράδειγμα πως μίμηση για όλους μας.
 Μέλημα κάθε εκπαιδευτικού, όπως όλοι ξέρουμε, είναι να μεταδώσει τις γνώσεις του στους μαθητές του. Αυτό που ξεχωρίζει τον Luis Soriano από όλους τους υπόλοιπους, είναι ότι κάθε σαββατοκύριακο ταξιδεύει 8 ώρες, διανύοντας μέχρι και 11 χιλιόμετρα, κουβαλώντας 120 βιβλία με τα δύο γαϊδουράκια του , Άλφα και Μπέτο, και τα διανέμει τα βιβλία του μέχρι τις πιο απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Κολομβίας.      
      Μοιράζει βιβλία και βοηθά τα παιδιά με τα μαθήματά τους, χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος. Παραβλέπει την κούραση και την ταλαιπωρία και στοχεύει να πολεμήσει ενάντια στην "άγνοια των αγροτών", όπως ο ίδιος τονίζει. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του: "Ένα παιδί που ξέρει τα δικαιώματά και τα καθήκοντά του, έχει τη δυνατότητα να πει όχι στον πόλεμο!" 
       Όνειρό του είναι να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη που αυτός και η γυναίκα του ονειρεύτηκαν.  Η ιστορία μαθεύτηκε,  έγινε ντοκιμαντέρ και άτομα από όλο τον κόσμο τον βοήθησαν να συλλέξει τόσα βιβλία ώστε να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη του! Τι έγινε τελικά; Τα κατάφερε!








    Ο Luis Soriano δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να δημιουργήσει μια κινητή βιβλιοθήκη, πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο (όπως οι παρακάτω) δημιουργούν μια κινητή βιβλιοθήκη με τα μέσα που εκείνοι διαθέτουν μόνο και μόνο για αναπαράγουν τη γνώση! 



Κινητή Βιβλιοθήκη - Καμήλα, Κένυα

 Κινητή Βιβλιοθήκη - Γάιδαρος, Ζιμπάμπουε


Κινητή Βιβλιοθήκη - Λεωφορείο, Χιλή











Κινητή Βιβλιοθήκη - Λεωφορείο, Ιαπωνία













Κινητή Βιβλιοθήκη, Κολομβία













Εμείς άραγε εκτιμάμε τη βιβλιοθήκη που έχουμε δίπλα μας;


Χρήσιμο link:

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια