Συνέδριο "Νικηφόρος Βρεττάκος. Ποίηση και Ιστορία"

By About Books - 3:04 μ.μ.


      Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου (1912-1991), το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ανακηρύξει το 2012 «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου». Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμματι- σμένων εκδηλώσεων και είναι αφιερωμένο στο έργο του ποιητή, με θέμα: "Νικηφόρος Βρεττάκος. Ποίηση και Ιστορία". Το συνέδριο διοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. 
      Στις εργασίες του συνεδρίου, Έλληνες και ξένοι μελετητές του Βρεττάκου και της νεοελληνικής λογοτεχνίας, θα αναδείξουν τα κεντρικά θέματα και τους άξονες της ποιητικής του δημιουργίας, καθώς και τους δρόμους επικοινωνίας της ποίησής του με την ιστορία και τα ιδεολογικά ρεύματα της εποχής του. 
    Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Μαρτυρίες για τον Νικηφόρο Βρεττάκο» και θα προβληθεί η ταινία της Αθανασίας Δρακοπούλου «Περιουσιακά στοιχεία».
       Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο Οδού Πειραιώς, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χρήσιμα link:


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια