14 χρόνια μετά, το ΔΘΠ ανοίγει για το κοινό

By About Books - 1:53 μ.μ.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σημαντικό νεοκλασικό μνημείο με ιστορία 118 ετών, ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασής του. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα παρουσία του Κάρολου Παπούλια και του Αντώνη Σαμαρά ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων.
Στόχος είναι να χαράξει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μία εντελώς σύγχρονη και δημιουργική πορεία, αντάξια όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών θεάτρων, όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τάκης Τζαμαργιάς. Κατά τον εξαήμερο εορτασμό για τα εγκαίνια του Θεάτρου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες και μία παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του.
Πρόκειται για τους «Δρόμους του Πειραιά» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μπέζος ,ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου και η Κερασία Σαμαρά καθώς και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας. Πηγή έμπνευσης στάθηκε το ίδιο το θέατρο, οι μνήμες και η σημασία του για το λιμάνι του Πειραιά.
Την δεύτερη ημέρα των εγκαινίων, τη σκυτάλη παίρνει η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου , η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου. Θα φιλοξενηθεί επίσης έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Κούκου, η οποία αποτύπωσε με το φακό της, εικόνες του θεάτρου.
Από τη σκηνή του θεάτρου, ενός σημαντικού δείγματος της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Λαζαρίμου, πέρασαν μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου: από την Κυβέλη ,την Μαρίκα Κοτοπούλη, την Κατίνα Παξινού, τον Αλέξη Μινωτή και τον Αιμίλιο Βεάκη έως τον Μάνο Κατράκη, την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.

Πηγή:  http://www.taxydromos.gr

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια