Στέλλα Βιολάντη - Γρηγόρης Ξενόπουλος

    Εκείνη όμορφη, περήφανη, ξεχωριστή προσωπικότητα από πλούσια οικογένεια. Εκείνος, γοητευτικός και περιζήτητος, εργαζόταν στο Αγγλικό Τυπογραφείο της περιοχής. Κανείς τους δε σκέφτηκε ότι η αγάπη τους έπρεπε να δοκιμαστεί. Έτσι όταν η Στέλλα Βιολάντη έγραφε τη φράση «Σ' αγαπώ» πάνω σε μια κόλλα χαρτιού, με μια μαργαρίτα στην κόχη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι χάραζε την αιώνια καταδίκη της. Μια καταδίκη που την όρισε ο ίδιος ο πατέρας της, ο Παναγής Βιολάντης.
Μια καλοκαιρινή βαρκάδα και μια ερωτική επιστολή ήταν αρκετά για να αποκαλυφτούν τα καλά κρυμμένα από καιρό συναισθήματα που έτρεφαν μεταξύ τους η Στέλλα Βιολάντη και ο Χρηστάκης Ζαμάνος.
    Ένα κοινωνικό κατεστημένο των αρχών του 20ού αιώνα έδωσε στον Ξενόπουλο την αφορμή να πλάσει μια ξεχωριστή ηρωίδα που εξυψώνεται στα όρια του ιδανικού, αποτελώντας πρότυπο μιας άλλης καλύτερης ζωής, διαφορετικής απ' αυτή που ζούνε, την άπνοη και τετριμμένη, όλοι οι γύρω.


Πηγή: www.greekbooks.gr

1 σχόλια:

"Μελένια" είπε...

Μολις είδα την ανακοίνωση σου ότι μπορούμε και εμείς να γράψουμε την περίληψη του βιβλίου μας δεν έχασα την ευκαιρία! Πριν λίγο καιρό είχα την τύχη να βρεθώ σε μια έκθεση βιβλίου και έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του Ξενόπουλου, η αλήθεια είναι ότι γνώριζα για εκείνον απο τις ταινίες και τα θέατρα αλλα βιβλίο του δεν είχα διαβάσει. Η κοπέλα από τις εκδόσεις ΑΦΟΙ ΒΛΑΣΣΗ μου πρότεινε την Στελλα Βιολάντη, διάβασα την περίληψη και αυτό ήταν... το αγόρασα. Ένα βιβλίο υπέροχο, περιγραφικό, γεμάτο εικόνες έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου εκεί ανάμεσα στους ήρωες.
Να σημειώσω ότι στο βιβλίο αυτό βρίσκεται πέρα απο της ιστορία της "Στελλας Βιολάντη" και η ιστορία της "Ισαβελλας" αλλή μια ιστορία που όσο τη διάβαζα τόσο δεν μπορούσα να την αφήσω χωρις να φτάσω στο τέλος και να μάθω τελικά το απρόσμενο τέλος της ιστορίας της...απλά δεν έχω λόγια!!
Τώρα διαβάζω την "Μεγάλη Γυναίκα" του Ξενόπουλου που αφορά την ζωή του Ξενόπουλου, μόλις το τελειώσω θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου. Είμαι σίγουρη ότι όποιος το διαβάσει, θα ξετρελαθεί με την γραφή του Ξενόπουλου όπως έκανα και εγώ!