«Όταν ο χρόνος σταματά»

By About Books - 2:43 μ.μ.

Την πρόσφατη φωτογραφική δουλειά τους τίτλο: «Όταν ο χρόνος σταματά» θα παρουσιάσουν την Τετάρτη  23 Οκτωβρίου, στις 20:30, τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Μάρω Δημουλή και Απόστολος Αλεξίου. Οι δύο φωτογράφοι ταξιδεύοντας στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων, επισκέφτηκαν το ερημικό νησί Σκάντζουρα  και μαγεμένοι από τα σιωπηλή του μαρτυρία ένιωσαν την ανάγκη να την αποτυπώσουν φωτογραφικά και να τη μοιραστούν πριν αυτή χαθεί στη λήθη του χρόνου.
Οι επισκέπτες και τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών όπου επικρατούν οι παστέλ τόνοι του μπλε και του χρυσού, να μεταφερθούν στην άγρια ομορφιά του μικρού νησιού και να φτάσουν στην καρδιά του, ανακαλύπτοντας το ερειπωμένο μοναστήρι του Ευαγγελισμού τη Θεοτόκου, το οποίο, για άγνωστους λόγους, εγκαταλείφθηκε αιφνίδια το 1974. Πρόκειται για ένα μοναστήρι, στέγη μοναχών, αλλά και άσυλο πολικών εξόριστων, ψήγματα της ζωής των οποίων διατηρούνται ανεξίτηλα μέχρι σήμερα. Μοιάζει λες και κάποιος εξαΰλωσε τους ανθρώπους σε μια ανύποπτη στιγμή της καθημερινότητάς τους, αφήνοντας τον κόσμο τους να αιωρείται ανέγγιχτος στο διηνεκές. Η άγρια φύση του νησιού  και  η τοποθεσία του μοναστηριού στο δύσβατο εσωτερικό, έγιναν οι φύλακές του και οι κύριες αιτίες απόκρυψής του από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα άπληστα χέρια. Ο Απόστολος Αλεξίου και η Μάρω Δημουλή αποτυπώνουν το χώρο και την ενέργειά του, με ενθουσιασμό εξερευνητή και ευλάβεια προσκυνητή, χωρίς  να διαταράξουν  τη γαλήνη του.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας  (Μανδηλαρά με Σταδίου).

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια