Επιστροφή στα πάτρια

By About Books - 1:49 μ.μ.

Ο Βολιώτης ποιητής Γιώργος Παναγιώτου επιστρέφει στο γενέθλιο τόπο και σε εκδήλωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στο βιβλιοπωλείο «Χάρτα» στις 8 το βράδυ, παρουσιάζοντας το έργο του, προκειμένου να γίνει γνωστότερο στο ευρύ κοινό της πόλης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το Γιώργο Παναγιώτου: η Αγγέλα Μπαρμπάτσαλου, ο Νίκος Παρθένης και ο Θανάσης Κ. Βογιατζής. Ποιήματά του θα απαγγείλουν ηθοποιοί της Θεατρικής Λέσχης Βόλου: Βίκυ Ψαλτίδου, Πατής Κουτσάφτης, Γιάννης Τράντας, Κατερίνα Αντωνακάκη καθώς και Κων. Γκόγκας, Ελευθερία Νικολιάδη, Κερασία Γερογιάννη ποιήτρια - νηπιαγωγός και Νανά Νέστορος. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Αστέρης Γκέκας που θα συνοδεύσει με το ακορντεόν του, θα τραγουδήσει η Νανά Νέστορος. Την αφίσα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Κων. Γκόγκας.
Ο Γ. Α. Παναγιώτου γεννήθηκε το 1943 στην Τσαγκαράδα, σπούδασε φιλολογία, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και εξειδικεύθηκε σε θέματα κοινωνιογλωσολογίας και αρχειακών σπουδών. Εργάσθηκε και στις τοπικές εφημερίδες και στο Ριζοσπάστη τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος και βιβλιογράφος στο αρχείο του ΔΟΛ. Συνέτασσε τη βιβλιογραφία, τη θεατρογραφία και τα πολιτικά ημερολόγια στην ετήσια έκδοση «Χρονικά» από το 1974 μέχρι το 1992 και είναι ο συντονιστής στο Κέντρο τεκμηρίωσης «Ελληνικό αρχείο». Είναι ο πρώτος μελετητής που έχει ασχοληθεί συστηματικά με την καταγραφή δημοσιευμάτων εφημερίδων, καθώς και με την τεκμηρίωση του κοινοβουλευτικού έργου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παναγουλόπουλος: «Μετά το Κεκραγάριον ο Γ. Α. Παναγιώτου σε μία ξαφνική εισβολή στο χώρο της νεώτερης ποίησής μας δίνει καταρρακτώδη ηχητική πρόκληση σε χώρους όπου οι άλλοι ποιητές της γενιάς του «προσαρμοζόντουσαν», τυποποιώντας με αμφισβητικές διαθέσεις τον απόηχο της περασμένης γενιάς».

Πηγή:  http://www.taxydromos.gr

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια