«Βιωματικές Αποτυπώσεις»

By About Books - 1:34 μ.μ.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, στις 8:00 το βράδυ στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Εκθεσιακό χώρο της αίθουσας HOFMMAN θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του συμπολίτη οδοντίατρου και εικαστικού Βασίλη Καποδίστρια με θέμα:
«Βιωματικές Αποτυπώσεις».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εφετινών Θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Τα έργα του Βασίλη Καποδίστρια που εκτίθενται στην εκδήλωση, αποτελούν ευγενή παραχώρηση του καλλιτέχνη για την ενίσχυση του κέντρου σίτισης απόρων "Δος Ημίν Σήμερον" , του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Κατά συνέπεια τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τις αυξημένες πλέον ανάγκες του θεάρεστου αυτού φιλανθρωπικού έργου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο σημείο αυτό μεγάλη παράληψη θα ήταν, εάν δεν αναφερόταν και η δωρεάν προσφορά του εκθεσιακού χώρου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.).

Πρόκειται για την συνέχεια ανάλογης δραστηριότητας με τον ίδιο φιλανθρωπικό σκοπό στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Caravel, αίθουσα Ολυμπία, με την διοργάνωση του Συλλόγου των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου στο πλαίσιο της παρουσίασης του τόμου «Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Πνευματική και κοινωνική προσφορά - 25 χρόνια (1987-2012)».

Για ακόμη μία φορά, η τέχνη γίνεται μέσο αγάπης και προσφοράς καταργώντας κάθε εμπόδιο, όταν έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Ο δημιουργός στέλνει μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο που είναι σε κίνδυνο και συνεισφέρει έμπρακτα στο έργο του «Δος Ημίν Σήμερον» με αγάπη , εκφράζοντας με πράξεις... και έργα τέχνης , μη αρκούμενος μόνον στα λόγια.

Ο Βασίλης Καποδίστριας

Ο Βασίλης Καποδίστριας γεννήθηκε στο Βόλο, με καταγωγή από τη Μακρινίτσα το 1957. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και έγινε μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε. τμήμα Αθηνών).

Η καλλιτεχνική φλέβα, την οποία διαθέτει παιδιόθεν, τον ωθεί στην παράλληλη ενασχόληση με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη μικτή τεχνική στην οποία και αφιερώνεται ολοκληρωτικά. Δημιουργεί έργα ποικίλων διαστάσεων χρησιμοποιώντας υλικά που προέρχονται από τη φύση όπως άμμο, σίδηρο, ξύλο, πέτρες, μέταλλο και γυαλί. Έργα του βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε ιδιωτικές συλλογές

Έχει πραγματοποιήσει τις παρακάτω Εκθέσεις:

2007, Ατομική έκθεση έργων στην Πάου Αργαλαστής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
2010 , Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση Οδοντιάτρων καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
2011 , Συμμετοχή σε δύο ομαδικές εκθέσεις στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη.
2013 , Μάιος , Αθήνα , Ξενοδοχείο Caravel , ατομική έκθεση , στο πλαίσιο εκδήλωσης του «Συλλόγου Φίλων Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους».
2013, Αύγουστος , Μούρεσι Πηλίου , «Λόγια της Πλώρης» ατομική έκθεση.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια