Νέο εκδοτικό πρόγραμμα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

By About Books - 1:43 μ.μ.

Το νέο του εκδοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από αύριο, 24 Οκτωβρίου, παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ψυχογιός.

Στην οικογένεια των εκδόσεων, εντάσσεται ο Νάνος Βαλαωρίτης, με τη νέα ποιητική συλλογή του «Πικρό καρναβάλι» και τη συλλογή δοκιμίων του «Ή του ύψους ή του βάθους», στην οποία καυτηριάζει όσα ζούμε σήμερα σε μια εποχή ηθικής και πολιτιστικής ταπείνωσης.

Επίσης, στις εκδόσεις Ψυχογιός, μπορείτε να βρείτε τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό, στιχουργό και παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με τίτλο «Έτσι, για χάρη σου», μια σύγχρονη ερωτική ιστορία. Η Γιώτα Φώτου έρχεται με το νέο της μυθιστόρημα «Το τίμημα της προδοσίας», όπου με φόντο τον θεσσαλικό κάμπο, τους κολίγους και τους τσιφλικάδες, ένας μεγάλος έρωτας οδηγείται σε φονικό. Μετά την «Ιάσμη», ο Νίκος Γούλιας μάς μεταφέρει στη Βενετία και στην Κωνσταντινούπολη και μας διηγείται την ιστορία της μυστηριώδους «Χατισέ», στο δεύτερο μέρος της τριλογίας του «Στα χρόνια της ομίχλης». Ο Θάνος Δραγούμης με τη νέα καταιγιστική περιπέτειά του «Μαύρη αυγή», επίκαιρη όσο ποτέ, φωτογραφίζει την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα.

Στην ξένη λογοτεχνία, η συγγραφέας Λι Φλέμινγκ μάς δίνει «Το κορίτσι κάτω από την ελιά», ένα μυθιστόρημα στο ύφος του «Νησιού» της Χίσλοπ. Η συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη στην Κρήτη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο έρωτας σε καιρό πολέμου αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση όταν είσαι στη λάθος πλευρά.

Στην κατηγορία των βιβλίων γενικών γνώσεων, ο Σπύρος Δραΐνας μάς δίνει τη βιογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία προλογίζει ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ ο Άαρον Τζέιμς στο βιβλίο του «Μαλάκες - το πρόβλημα της εποχής μας», με ένα ευφυέστατο, ευσύνοπτο και χιουμοριστικό κείμενο, περιγράφει το όλο και πιο συχνό φαινόμενο του κτηνώδους ατομικισμού που έχει κυριεύσει την ανθρωπότητα. «Γιατί έφυγα από την Goldman Sachs» μας εξηγεί ο Γρεγκ Σμιθ, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, σε ένα βιβλίο-ντοκουμέντο για την ηθική εξαθλίωση της Γουόλ Στριτ.

Τέλος, η Αθηνά Πάνου, μετά τα «Cupcakes», μας χαρίζει τα «Cookies», ένα βιβλίο με απλές και εύκολες συνταγές για πεντανόστιμα τραγανά και μαλακά μπισκότα.

Στην εφηβική λογοτεχνία, ο Μάικλ Σκοτ έρχεται με το μυθιστόρημα «Τα μυστικά του αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ: ο Προδότης», το πέμπτο βιβλίο της σειράς που έχει πουλήσει περισσότερο από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. «Η επιλογή» της Κίρα Κας, που έχει πουληθεί σε 15 χώρες και έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας των μπεστ σέλερ της New York Times, συνδυάζει στοιχεία του The Bachelor με το Hunger Games.

Στην παιδική λογοτεχνία, η Κάθριν Λίτλγουντ μας μαγεύει με το «Μαγικό ζαχαροπλαστείο», ένα πεντανόστιμο μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει τις νεαρές αναγνώστριες. Με χαρά υποδεχόμαστε τονΝτέιβιντ Ουάλιαμς, τον νούμερο ένα ευπώλητο συγγραφέα παιδικών βιβλίων στην Αγγλία, με το βιβλίο του «Ο κύριος Βρομύλος». Με χιούμορ και γραφή που θυμίζει το ύφος του Ρόαλντ Νταλ, θίγει σημαντικά κοινωνικά θέματα. Στα Φρούτα μας και συγκεκριμένα στο Ξινόμηλο (για παιδιά 11+) έρχονται«Οι ναυαγοί της Τηγανίτας» από τον Γιάννη Ρεμούνδο. Στο Βατόμουρο (για παιδιά 7-8 ετών) έχουμε «Το λουλουδόπαιδο και άλλες ιστορίες» της πολυαγαπημένης συγγραφέως Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου με εξαιρετική εικονογράφηση από την Αιμιλία Κοντέου, καθώς και το «Ο Κοπέρνικος και ο μικρός Άμπακος», το τρίτο βιβλίο με ιστορίες από τον Ανάποδο Κόσμο των Άγγελου Αγγέλου & Έμης Σίνη.

Κλείνοντας, για τους μικρούς μας φίλους οι εκδόσεις Ψυχογιός προτείνουν το βραβευμένο εικονογραφημένο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή,«Μια τρελή τρελή αλφαβήτα», που συνοδεύεται από δωρεάν CD με 25 τραγούδια από γνωστούς και αγαπημένους ερμηνευτές (Δ. Σαββόπουλο, Γ. Ζουγανέλη, Φ. Δεληβοριά και πολλούς άλλους), σε μουσική Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια