Πολιτισμός σημαίνει γνώση

By About Books - 2:28 μ.μ.

Αρκετοί συμπολίτες εκδηλώνουν ενδιαφέρον, προκειμένου να ενταχθούν στα επιμορφωτικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, όπου συνεχίζονται με επιτυχία οι εγγραφές. Στα τμήματα ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας  και χωρίς καμία προϋπόθεση. Συγκεκριμένα στο Δίαυλο θα λειτουργήσουν  τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στα τμήμα ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, photoshop και χορού. Τα τμήματα ξένων γλωσσών περιλαμβάνουν Τούρκικα, Κινέζικα, Ισπανικά, Ρώσικα, Αραβικά και, για πρώτη φορά, Γιαπωνέζικα.
            Τα μαθήματα εκμάθησης Η/Υαπευθύνονται σε όλους, είτε θέλουν να πιστοποιηθούν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης σε Υπολογιστές ECDL, είτε απλά για να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή.
            Τα μαθήματα φωτογραφίας απευθύνονται σε όσους ασχολούνται πρώτη φορά με τη φωτογραφία και σε εκείνους που διαθέτουν εμπειρία.
            Το σεμινάριο photoshop,  αφορά την επεξεργασία της ψηφιακής φωτογραφίας με το πρόγραμμα Photoshop που απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τον τρόπο για να επεξεργάζονται ψηφιακά τις φωτογραφίες τους.      Στα τμήματα χορού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σεργιανίσουν σε μουσικούς δρόμους και να μάθουν να εκφράζονται μέσω της τέχνης του χορού και της κίνησης. Στο τμήμα Latin, ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διδαχθούν Mambo, Cha-cha, Rumba, Salsa κ.α. Το τμήμα διδασκαλίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, αντίστοιχα,  απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική χορευτική παράδοση μέσα από την ποικιλόμορφη δυναμική της (χοροί, τραγούδια, ρυθμοί).
            Το τμήμα μικρασιάτικων χορών περιλαμβάνει, τέλος,  την εκμάθηση χορών όπως ζεϊμπέκικο, το απτάλικο, το χασαποσέρβικο, ο μπάλλος, κ.ά.

Εικαστικές τέχνες
Ο τομέας των εικαστικών τεχνών περιλαμβάνει τα τμήματα: κεραμικής, ζωγραφικής, βιτρώ - υαλογράφημα, ψηφιδωτό, χειροτεχνήματα,  ελεύθερο σχέδιο και ιστορία της τέχνης. Στο τμήμα κεραμικής οι μαθητές διδάσκονται τις διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, τα πυροχρώματα, τα υαλώματα, τις πατίνες, και τις υφές για να παραδώσουν τέλος τις δημιουργίες τους στη φωτιά και να εισπράξουν ένα ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα
Το τμήμα ζωγραφικής απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα σε εκείνους που πιστεύουν ότι ποτέ δεν είχαν την ικανότητα να εκφραστούν ζωγραφίζοντας, ή σε εκείνους που νιώθουν ότι στην ενήλικη ζωή δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική σε ικανοποιητικό βαθμό.
Παράλληλα γίνονται δεκτές αιτήσεις για συμμετοχή σε σειρά σεμιναρίων που αφορούν στα παρακάτω τμήματα: Βιτρώ - υαλογράφημα, όπου διδάσκεται η τεχνική επεξεργασίας του γυαλιού και η τεχνική συγκόλλησης του με την οποία δίνεται η δυνατότητα να κατασκευαστούν έργα τέχνης όπως καθρέπτες,  παράθυρα, φωτιστικά σώματα και γενικότερα οποιοδήποτε αντικείμενο περιλαμβάνει στη σύνθεσή του γυάλινες επιφάνειες. Στο ψηφιδωτόδιδάσκεται η τέχνη της δημιουργίας εικόνων ή και κοσμημάτων με τη συναρμολόγηση (ψηφοθέτηση) διαφόρων υλικών όπως πέτρινες ψηφίδες, κεραμικές, βότσαλα, και άλλα  φυσικά  άλλα και σύγχρονα υλικά.
Στα τμήματα χειροτεχνημάτων, δημιουργούνται διάφορα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, είδη δώρων, κεριά κ.α. Με το ελεύθερο σχέδιο διδάσκεται η μεταφορά αντικειμένων του χώρου στο επίπεδο του χαρτιού πειθαρχώντας σε συγκεκριμένους κανόνες σχεδίασης έτσι ώστε να αποδοθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα και η απεικόνιση τους να δίνει την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης φόρμας. Η ιστορία της τέχνης είναι μια διαδρομή στο συναρπαστικό κόσμο των εικαστικών τεχνών από τις μαγικές του καταβολές έως τις σύγχρονες εκδηλώσεις του.

Στο θεατρικό εργαστήρι, τέλος,  διδάσκονται βασικά στοιχεία υποκριτικής, κίνησης, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, σκηνογραφίας, θεατρικών κατασκευών και μουσικής ενώ οι μαθητές  συμμετέχουν στο στήσιμο και την παρουσίαση μιας παράστασης. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 - 13:30 και 17:30 - 21:30, στο Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος» (Τοπάλη και Δημητριάδος), τηλέφωνο 2421025363.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια