Ευφάνταστες δημιουργίες

By About Books - 1:36 μ.μ.

Eκθεση έργων του Ρουμάνου καλλιτέχνη Iulian Corut παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου. Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Το θέμα της έκθεσης είναι «το Αγγελόψαρο», μικρού μεγέθους έργα από μάρμαρο, πηλό και χρώμα, με τη σύμπραξη όλων των άλλων καλλιτεχνικών μέσων που διαθέτει ο καλλιτέχνης.
Ο Iulian Corut είναι ένας καταξιωμένος Ρουμάνος γλύπτης, τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών «Nicolae Grigorescu» του Βουκουρεστίου, που ζει και εργάζεται στο Βουκουρέστι. Έχει φιλοτεχνήσει πολλά έργα και μνημεία μεγάλων διαστάσεων από μάρμαρο και ξύλο, σε όλη τη Ρουμανία και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας με επιτυχία σε θερινά καλλιτεχνικά συμπόσια δημιουργίας του εξωτερικού, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.
Στη διάρκεια της έκθεσης ο καλλιτέχνης θα παρουσιάζει  στο κοινό  πώς  ένα κομμάτι μάρμαρο ή ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να μεταμορφωθεί σε  έργο τέχνης.
Λόγω και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα, την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν  ομάδες μαθητών από τα σχολεία της περιοχής. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24210 91150, από τις 9.30π.μ. έως τις 2μ.μ. καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (Σταδίου και Μανδηλαρά).

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια