Αφιέρωμα στο Χατζιδάκι

By About Books - 2:46 μ.μ.

Μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «88 χρόνια συντροφιά με την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι», θα παρουσιαστεί στην Παλαιά Ηλεκτρική επ’ ευκαιρία της επετείου της γέννησής του, την επόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 8:30μ.μ., από το Μουσικό Σύνολο «Ιαμβος» σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ.
Το μουσικό σύνολο «Ίαμβος», με τους Κωνσταντίνο Γράβο στην τρομπέτα, τη Δρ. Σέβη Μαζέρα - Μάμαλη στο πιάνο, τη Ζαφειρούλα Χαντή στο Βιολοντσέλο και το Βασίλη Αγροκώστα στο τραγούδι, θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι ηχοχρωμάτων, γεμάτο αγαπημένες και αντιπροσωπευτικές μελωδίες από τους κύκλους «Ρωμαϊκή Αγορά»,  «Μυθολογία», «το Χαμόγελο της Τζοκόντας», «Μεγάλος Ερωτικός», «Για μια μικρή Λευκή Αχιβάδα», «Καπετάν Μιχάλης», κ.ά.
Ο χαρισματικός ερμηνευτής Βασίλης Αγροκώστας, συμπράττει για πρώτη φορά με τον «Ίαμβο», ώστε με μια τρομπέτα, ένα πιάνο και ένα βιολοντσέλο, να περιδιαβούν με σεβασμό και αγάπη, στα μονοπάτια της μοναδικής και υπέροχης μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι. Το μουσικό σύνολο «Ίαμβος» δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1992 και ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια, έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.
Το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος» έχει σταθερή συνεργασία με τους σημαντικότερους τοπικούς φορείς της Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης συμμετέχει από το 2006 στον ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων «Δεληγεώργια». Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010»κ.α.
Τα μέλη του «Ίαμβου» είναι διπλωματούχοι σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, καθώς και στον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά  βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, σε σχολεία και ωδεία της πόλης. Μαζί τους  ο Βασίλης Αγροκώστας, ο γνωστός πολυσχιδής καλλιτέχνης που «φλερτάρει» τόσο με την παραδοσιακή όσο και με τη δυτικότροπη μουσική. Συνθέτης, ηθοποιός, τραγουδιστής, παίζει πολίτικη και νησιώτικη λύρα, παραδοσιακή φλογέρα και είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής και  πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διορισμένος μόνιμος εκπαιδευτικός. Έχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία τόσο στο κλασικό, σύγχρονο όσο και στο έντεχνο και παραδοσιακό μουσικό ρεπερτόριο, ενώ έχει συνεργαστεί ως σολίστ με πολλές  μεγάλες ορχήστρες στην Ελλάδα. Πολλοί συνθέτες του έχουν αναθέσει την 1η εκτέλεση έργων τους όπως ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Κωνστάντια Γουρζή κ.α.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, η Νένα Βενετσάνου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ross Daly κ.α.

Το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος» έχει εμφανιστεί σε πολιτιστικές διοργανώσεις και συνέδρια σε όλη την  Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε επετειακές εκδηλώσεις και κατά καιρούς κάνει ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες διεθνείς μουσικές προσωπικότητες.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια