Ξεκινούν εκπαιδευτικά τμήματα στο Βόλο με θέατρο και λογοτεχνία

By About Books - 8:47 π.μ.

Ταξίδια στο μαγικό κόσμο των βιβλίων

Το Εργαστήρι Λογοτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης των Πολιτών Εν Γνώσει θα λειτουργήσει φέτος για δεύτερη χρονιά. Το πρώτο ραντεβού της φετινής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στα Public Βόλου (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9) το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.
    Οι συναντήσεις έμπνευσης με τα παιδιά θα περιλαμβάνουν, αφηγήσεις παραμυθιών και ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων από όλο τον κόσμο. Με άξονα τη χαρά και την αγάπη στο βιβλίο, τα παιδιά θα μοιράζονται και θα συζητάνε τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους, τους φόβους τους, τις ιδέες τους και με αυτόν τον τρόπο, μέσα από την έμπνευση, επινοούν τα δικά τους παραμύθια. Ζωγραφίζουν, δραματοποιούν, τραγουδούν...
    Οι ήρωες των βιβλίων ζωντανεύουν, τους καλούν στο δικό τους μαγικό κόσμο! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους συγγραφείς και τους εικονογράφους των βιβλίων που αγάπησαν και ακολουθούν τα βήματά τους. 

Σύγχρονη Θεατρική Σκηνή για όλους

     Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Θεατρικό Εργαστήρι των «Πολιτών Εν Γνώσει». Συζητήθηκαν τα πλαίσια στα οποία θα κινηθεί η ομάδα, οι δράσεις και τα ενδιαφέροντα καθώς και οι στόχοι. Η έναρξη της Σύγχρονης Θεατρικής Σκηνής ορίστηκε για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 π.μ. για την παιδική ομάδα, ενώ για τους εφήβους – ενήλικες την ίδια μέρα και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του       Ορφανοτροφείου Βόλου. Αξίζει να αναφερθεί πως τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου θα μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα στην παιδική Σύγχρονη Θεατρική Σκηνή.
    Οι «Πολίτες Εν Γνώσει» ευχαριστούν τη Διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου για τη συνεργασία και αυτή τη χρονιά. Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλέφωνο 6980218621 ή στο facebook://politesengnosei


Πηγή: http://www.magnesianews.gr

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια