Προγραμματίζεται το δέκατο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης

By About Books - 2:06 μ.μ.

Στις 20 Οκτωβρίου 2013 εκπρόσωποι των Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης συναντήθηκαν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στο Βισμπάντεν Γερμανίας.

Στην Γενική Συνέλευση σχεδιάστηκε το πλούσιο πολιτιστικό και εορταστικό περιεχόμενο του 10ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που προγραμματίζεται να διοργανωθεί στην Κολωνία από τον Θεσσαλικό Σύλλογο Κολωνίας τον Μάρτιο/Απρίλιο 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η έντονη αγάπη για την Θεσσαλία η οποία μας ενώνει ήταν το πνεύμα της συνάντησης των Αποδήμων Θεσσαλών! Εμείς οι Θεσσαλοί, περήφανοι για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας, συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη και την προβολή του τόπου και της πατρίδας μας γενικότερα!

Κύρια απόφαση των συνέδρων ήταν η επίσημη διεύρενση της Ομοσπονδίας με την αλλαγή του καταστατικού, το οποίο θα επιτρέπει και επίσημα από το 2014 να γίνονται μέλη και ομάδες Θεσσαλών που δρούν σε ευρωπαϊκό κράτος π.χ. της Ιρλανδίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Γαλλίας ή άλλων ευρωπαϊκών κρατών του εξωτερικού.


Τέλος προγραμματίστηκε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων για το έτος 2014, όπου η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων θα εορτάσει τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της καθώς είναι και το έτος των τριάντα ετών μετά τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη, που είναι το όνομα που φέρει η Ομοσπονδία». 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια