«Μέλι κόλλησε στα χείλη»

By About Books - 10:07 π.μ.

    Το καινούργιο βιβλίο που εμπνεύστηκε ο Μάνος Κοντολέων θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 18
Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Χάρτα (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ.: 2421033250). Το βιβλίο με τίτλο: «Μέλι κόλλησε στα χείλη»,  κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι συγγραφείς Θωμάς Κοροβίνης και Ασημένια Σαράφη.
    Μέσα δεκαετίας του ’90 σε ένα πανέμορφο χωρίο του Πηλίου. Ένα κορίτσι, η Μέλω, ψάχνει την ελευθερία, τον έρωτα, τη φυγή. Ο μικρός τόπος την πνίγει,  τα χείλη της γυρεύουν το μέλι της ζωής, τον καρπό του πάθους, μια αίσθηση λύτρωσης από την κλειστή κοινωνία. Ο νέος άντρας που εκείνη θα πιστέψει πως μπορεί να κάνει τα χείλια της να κολλάνε από μέλι δεν είναι ικανός να ξεφύγει από τις δικές του δεσμεύσεις. Ενα μυθιστόρημα για τον έρωτα, το σαρκικό πόθο και τη μοναξιά. Ένα μυθιστόρημα χωρίς θύτες και θύματα, μα με ήρωες που παλεύουν να ζήσουν με μοναδικό καύσιμο την ανάγκη απόδρασης από τη μοίρα τους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει χωρίς να ξέρει πού πάει..

    Ο Μάνος Κοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι τακτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων,  όπου δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού: «Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους». Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδιά με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια